Stadsgenoten schuiven aan tijdens iftar van Welzijn Rijswijk

Scroll

Op maandagavond 3 april organiseerde Welzijn Rijswijk een Iftar- Ontmoetingsdiner. Zijne Majesteit de koning Willem-Alexander woonde deze ook bij. De Iftar stond in het teken van ontmoeting, saamhorigheid en verbinding. Ruim 80 inwoners met diverse achtergronden, leeftijd en geloofsovertuigingen waren aanwezig.

 

Drie wereldreligies op een podium

In verschillende wereldreligies speelt vasten een belangrijke rol. Drie wereldreligies stonden naast elkaar op het podium en vertelden vanuit hun overtuiging wat vasten betekent. Zowel Dominee Hans van ’t Hof, van de Protestantse kerk Leeuwendaal Rijswijk als Pandit Shakiel Roeplal en Hadji Hoesseinali Abdoelrazak riepen op tot “omkijken naar elkaar en een tijd van bezinning”.

Samen met de koning en burgemeester Sahin aan tafel

Na de toespraken en het gebed werd het vasten traditioneel verbroken met dadels en melk. De verwondering veranderde al snel in vertrouwd. De koning en burgemeester spraken met verschillende inwoners over hun wijk en wat zij doen voor hun buurtgenoten. De gesprekken gingen over verbindende activiteiten tot aan persoonlijke verhalen. De wereldkeuken van Welzijn Rijswijk

Op tafel stonden zowel vegetarische- als halal kipgerechten. Er is rekening gehouden met alle wereldreligies. De Iftar-maaltijd werd verzorgd door vrijwilligers van de Wereldkeuken. Zij bereiden maaltijden uit hun land van afkomst. Buurtbewoners kunnen maandelijks aansluiten bij de Wereldkeuken die in het wijkhuis Stervoorde wordt georganiseerd.

 

Bron: Welzijn Rijswijk

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Word lid
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden