LATER Symposium | Regio Haaglanden

Scroll

Graag nodigen we je uit voor het LATER Symposium Regio Haaglanden op donderdag 8 juni in WestCord Hotel Delft. Een informatieve en interactieve middag waarin je in korte tijd kennismaakt met de belevingswereld van ouderen uit de LHBTI-gemeenschap en handvatten krijgt om deze ‘regenboogouderen’ een veilige omgeving te bieden en een beter toekomstperspectief. 

Het symposium is bedoeld voor iedereen in regio Haaglanden die met ouderen werkt (als professional, vrijwilliger, mantelzorger), hiervoor in opleiding is of die zich vanuit een andere rol betrokken voelt. Deelname is gratis na online registratie via https://laterproject.nl/regio/haaglanden

 

Achtergrond

Zijn wie je bent en leven zoals je wilt is helaas nog niet voor alle ouderen vanzelfsprekend. LHBTI-ouderen krijgen op latere leeftijd nog vaak te maken met afwijzing, homofoob gedrag, discriminatie en onwetendheid. De onzichtbaarheid van LHBTI-ouderen en de onwetendheid over deze groep bij (zorg-) professionals is een reëel probleem, zeker wanneer de kwetsbaarheid van deze ouderen toeneemt. Project ‘LATER’ brengt hier verandering in. Het project heeft tot doel de zichtbaarheid van regenboog-ouderen te vergroten, werken aan de bewustwording onder professionals die met ouderen werken en de dialoog hierover op gang brengen. 

 

Programma

Het gevarieerde programma bestaat uit sprekers (o.m. auteur Eveline van de Putte), videoportretten, muziek en keuze uit de volgende workshops:

  1. LHBTI-sensitiviteit/persoonsgerichte zorg 
  2. LHBTI en levensbeschouwing 
  3. Let’s talk about… seksualiteit, intimiteit en regenboogouderen 
  4. De Regenboog-soos 
  5. Roze Buddyzorg & het Roze Stadsdorp 

Gedurende het symposium is in het Atrium de foto-expositie ‘LATER’ van fotograaf Gabi van den Broek te zien.

 

In het kort:

  • Wat: Symposium LATER Regio Haaglanden 
  • Datum: donderdag 8 juni 2023
  • Tijden: 13.00 – 18.00 uur
  • Locatie: WestCord Hotel Delft, Olaf Palmestraat 2 in Delft
  • Meer informatie: https://laterproject.nl/regio/haaglanden

 

Deel deze uitnodiging!

Wie uit je netwerk mag dit symposium absoluut niet missen? Stuur deze uitnodiging gerust door naar collega’s binnen je organisatie, en bekenden of laat het ons weten. De online inschrijving voor dit evenement is inmiddels mogelijk, via https://laterproject.nl/regio/haaglanden

Alvast hartelijk bedankt. 

 

Met vriendelijke groet,

Projectgroep LATER Regio Haaglanden later@dwhdelft.nl

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Word lid
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden